Skinnars on täynnä aktiviteetteja

Lomaillessasi Skinnarsissa sinun on mahdollista käyttää Skinnarsin polkupyöriä, sähköpolkupyöriä, soutuvenettä, moottorivenettä, kajakkia, pientä frisbeegolfrataa, uimarantaa sekä saunaa. Voit kalastaa kalastuskortitta Skinnarsin vesillä ja tehdä retken ulkosaariston kalamajaan lettukahville.

Kalavedet

fishery

Kartta kalavesistä näyttää Skinnarsille kuuluvat merialueet ja saaret, joilla voit kalastaa yöpyessäsi meillä. Ole tarkka vesistä – naapurilla on omansa. Alueet ovat itään ja ensimmäiselle jaksaa soutaakin. Kauemmalle kestää 20 minuuttia veneellä varovasti ajaen. Vedet ovat äärimmäisen karikkoiset – ole tarkkana.

Kalamaja sijaitsee lähellä Nasskäriä. Sinne mentäessä täytyy ylittää yksi suurehko selkä. Varustuksista löytyy kaasuhella, kuivaa vaatetta, vettä ja makaronia.

Letut-1
Kuva Minna Hirvelä
cabin

Kalamaja luo oivalliset mahdollisuudet lintubongaukseen.

Jos yöpyy syksyisin kalamajassa voi katsella maailman kirkkainta tähtitaivasta.

Mukit
Kuva Minna Hirvelä

Lintubongausta

skerry

Lintubongausta ulkosaaristossa. Kökar on lukuisten luotojensa ja sijaintinsa vuoksi loistava kohde lintubongaajille. Keväisin ja syksyisin muuttoreitit kulkevat saarten yli ja linnut saattavat levähtää suolla keräämässä matkaevästä. Voit helposti bongata merikotkan myös Skinnarsin pihalta.

Olemme uudelleenrakentaneet lintutornin ja myöhemmin suojanneet sen seinät tuulelta.

hill
reeds

Skinnarsin mäeltä näkyy hyvin kauas yli meren ja luotojen. Rannan kaislikosta voi tarkkailla lintuja läheltä.

Baltic Wings lintutornin avajaiset Skinnarsin mäellä.

Lintutorni_1
Kuva Marita Markkanen
Skinnarsiin_Avajaiset_laaja
Kuva Marita Markkanen
Skinnars_merkki

Lintutornimme on osa EU:n rahoittamaa Baltic Wings lintupongausprojektia Kökarissa.

Baltic_Wings_logo

Marjastusta

Kökarin luonto on runsas monella tavoin.

Kuva Minna Hirvelä
Kuva Minna Hirvelä
Kuva Minna Hirvelä
Kuva Minna Hirvelä

Frisbeegolf

Juuri valmistunut 12 korin frisbeegolf rata alkaa Aplagårdenista.

Aplagård_2
Kuva Siv Blomsterlund
Kökar_DiscGolfPark

Se on mainio mahdollisuus liikkua ja nähdä Kökarin uskomattomat maisemat. Vanha merenpohja antaa vaihtelevan tasaisen maaston jossa voi oppia tuulten liikkeitä puhtaassa meri-ilmassa.

Vikingalundin kirpputori

Vikingalundin kirpputorilla voit löytää ’aarteita’, paikallisia vanhoja esineitä, Marttojen valmistamia herkkuja tai Trångsundin hunajaa. Siellä on myös paljon perinteisiä käsitöitä. Kuvassa Kökarin harmaat lapaset.

Käytettävissä

electric_bike

Sinun on mahdollista käyttää polkupyöriämme asuessasi meillä. Meillä on sekä tavallisia että sähköpyöriä. Voit ladata pyöräsi pikkumökin sähköstä ja matkustaa katsomaan nähtävyyksiä saarella. Voit lomailla ilman autoa ja säästää luontoa.

Yhden hengen muovinen kajakkimme tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkua lähellä vettä kun kesähelteillä meri on tyyni ja hiljainen.

kayaker
onboard

Ensimmäisille kalavesille pääsee myös soutaen. Moottoriveneen käytöstä täytyy sopia erikseen ja noudattaa äärimmäistä varovaisuutta.

Frisbeegolf-baanamme on toistaiseksi vain viisi koria mutta pyrimme kasvamaan. Mikäli olet kiinnostunut isommasta radasta, kysy etukäteen, olemme saattaneet saada lisää väyliä…

frisbeegolf
buckets

Luonnokiviseinäinen sähkösauna sijaitsee kivinavetan alakerrassa. Kesäsesongin ulkopuolella voit saunoa myös tiilitalo Ejdernin alakerrassa olevassa puusaunassa.

Taivas

sunset

Matalasta maastostaan ja puuttomuudestaan johtuen Kökarissa on valtava määrä taivasta. Se on myös yksi alue maailmassa, jossa on vähiten valosaastetta. Siksi Skinnars tarjoaa loistavat mahdollisuudet tähtien ja valoilmiöiden katseluun.

Kökarin taivas ei ole ihmeellinen ainoastaan öisin. Myös aamuisin ja iltaisin voit nähdä uskomattomia pilvimuodostelmia sekä auringonnousuja ja -laskuja.

cloudy_sky_
snow

Talvi tuo Skinnarsiin puuterilumen. Maisema muuttuu toisella tavalla kauniiksi. Kun meri on jäässä ovat rannat retkiluistelijoiden ja hiihtäjien suosiossa, mutta railoja on syytä varoa.

Ei ainoastaan toukokuun alussa niin kuin tässä, vaan muinakin vuodenaikoina ilmojen kylmetessä ilmaantuvat taivaalle revontulet. Mökit näyttävät kummitustaloilta tulien loimutessa.

Revontulet_korj
Skinnars values