Communication_map_1

Kas näin löydät yhteydet Kökarin saarelle

Mikäli et saavu omalla purje- tai moottoriveneellä niin Kökarin saarelle tullaan aina yhteysaluksella, joko idästä, Suomen Korppoon Galtbyn satamasta tai lännestä Ahvenanmaan Långnäsin satamasta. Kökarissa lautta saapuu saaren läntisessä päässä olevaan satamarantaan. Skinnars sijaitsee saaren itärannalla. Matka lauttasatamasta Skinnarsiin on noin kymmenen kilometriä.

Communication_map_FI
Klikkaamalla kuvaa kartta aukeaa isommaksi

Yhteysaluksella Suomesta

Ensin autolla tai bussilla Galtbyn satamaan Korppoossa

Lautat lähtevät Suomesta tultaessa Korppoon Galtbystä. Korppooseen ajetaan reittiä Kaarina – Parainen – Nauvo – Korppoo. Galtbyn satama sijaitsee pari kilometriä ennen Korppoon keskustaa ja sinne on selvä viitoitus.

ferry

Matka Kaarinasta Korppooseen kestää kaksi tuntia. Se on noin 75 kilometriä, mutta matkalla on kaksi lossia, Nauvon lossi ja Korppoon lossi. Lossit ovat ilmaisia.

Lossit on koordinoitu keskenään niin, että ehdit suoraan ajaessasi Nauvon lossilta Korppoon lossille, mikäli et pysähdy Nauvossa. Jos pysähdyt Nauvon ihaniin rantamaisemiin syömään tai haluat vilkaista Korppoon ikiaikaista kivikirkkoa, tarkista aikataulusi seuraavalle lossille. Varaa muutenkin runsaasti aikaa, varsinkin palatessa losseilla on ruuhkaa ja voit myöhästyä lautalta.

Jotkut, mutta eivät kaikki, Saaristoliikenteen linja-autot on synkronoitu siten, että pääset bussilla Turun linja-autoasemalta yhteysalukselle. Matka Turusta kestää linja-autolla tuon saman kaksi tuntia ja satamassa on reilusti aikaa, usein kokonainen tunti. Bussit ottavat polkupyöriä ja niiden aikataulut löydät netistä.

Yhteysalus Korppoosta Kökariin

Lauttamatka kestää 2,5 tuntia. Usein lautalla on ravintola, jossa on ruoka- ja kahvitarjoilua. Päivän ruoka on normaali edullinen kahvilalounas. Yhteen lauttaan mahtuu 25 henkilöautoa. Kun olet tehnyt matkustuspäätöksen, varaa heti lauttapaikkasi Ålandstrafikenilta. Lautat ovat Kökariin kulkemisen pullonkaula. Matka yhteysaluksella on hyvin edullinen.

Naiset_aluksella

Maarianhaminasta Kökariin

Voit myös saapua Kökariin Maarianhaminan kautta. Viking Linen päivälaiva lähtee Turusta ja saapuu Maarianhaminan keskustaan. Sieltä sinun täytyy ajaa noin 20 kilometriä Långnäsin satamaan, josta lähtevät lautat Kökariin. Matka kestää tuon saman 2,5 tuntia.

Osa Viking Linen ja Tallink Siljan laivoista saapuu suoraan Långnäsiin jolloin matka Maarianhaminaan jää pois. On aika kätevää matkustaa takaisin pääkaupunkiseudulle niin, että tulet yhteysaluksella Långnäsiin ja jatkat Tallink Siljan iltalautalla suoraan Helsinkiin.

sunset_sea

Ruotsista Kökariin

Ruotsista saapuvien täytyy tulla Viking Linen tai Tallink Siljan lautoilla Tukholmasta Maarianhaminaan ja sieltä autolla Långnäsiin (20 km) ja lautalla Kökariin. Voit myös matkustaa Viking Linen tai Tallink Siljan lautalla Turkuun ja sieltä autolla Korppooseen ja lautalla Kökariin.

illumination

Yksi vaihtoehto on ottaa risteilymatka Tukholma-Turku-Maarianhamina, Maarianhaminassa pois lautasta ja Långnäsin kautta Kökariin.

Ruotsista tullessasi voit myös käyttää Eckerö-Linjen autolautan nopeaa yhteyttä Ruotsista Ahvenanmaalle, ajaa autolla Långnäsiin ja yhteysaluksella Kökariin.

islet

Esimerkiksi

Menomatkan reittinä Viking päivälaiva Turusta Maarianhaminaan, jossa hieman verryttelyä ja kaupunkiin tutustumista ja Långnäsistä (20 km) lautta Kökariin ja olet perillä. Lauttayhteydet takaisinpäin Kökarista Galtbyhyn (Korppoo). Sinun on mahdollista lähteä Kökarista yhteysaluksella Maarianhaminaan, sieltä Viking Linen tai Tallink Siljan laivalla Turkuun.

Menomatka autolla Korppooseen ja yhteysaluksella Kökariin ja paluu Tallink Siljan laivalla Helsinkiin.

floes

Kuinka varata paikka yhteysalukselle

Soita lauttapaikkasi Ålandstrafiken: +358 18 25600

Voit varata paikkasi myös netissä, mutta aikataulut ovat todella monimutkaiset ja virheitä sattuu helposti. Ålandstrafikenissa puhutaan myös suomea ja englantia, sitten et erehdy. Aikataulut vaihtelevat suuresti eri vuodenaikojen ja viikonpäivien mukaan. Jos et ole tottunut varaamaan matkoja, suosittelen, että varaat matkasi puhelimella.

port

Varaa tämän jälkeen heti matkasi Viking Linelta tai Tallink Siljalta sinulle sopivalla yhdistelmällä.

Suosittelemme saasteetonta matkantekoa

Mikäli et omista autoa tai polkupyörää selviät hyvin perille suunnittelemalla matkasi huolellisesti. Päästyäsi Skinnarsiin me annamme käyttöösi pyörän, jolla voit kulkea saarella.

guide_sign

Avuksesi

Tallink Silja, Viking Line
Lauttoja Tukholmasta, Kappellskäristä ja Turusta Ahvenanmaalle

Eckerölinjen
Lauttoja Grisslehamnista Ahvenanmaalle

Ålandstrafiken
Bussit Långnäsiin, lautat Korppoosta ja manner–Ahvenanmaalta Kökariin

Saaristobussi
Bussit Turusta Korppoon Galtbyhyn, aikataulut: tlo.fi

www.visitaland.com

Taksi ja Kökarin joukkoliikenne

Kökar Taxi hoitaa kunnan joukkoliikennettä.
Taksiin mahtuu 6 henkeä ja siinä on tilat myös rullatuolille.
Taksi toimii joukkoliikenteenä maanantaista perjantaihin lauttojen yhteydessä.

passengers

Kesällä: Opastettuja kierroksia ja kiertoajeluja sekä veneretkiä.

Skinnars values