Skinnars_map_FI
Klikkaamalla kuvaa kartta aukeaa isommaksi

Tutustu ainutkertaiseen elämään Kökarissa

Puhdas ilma on Skinnarsin tuotemerkki. Voit vetää keuhkot täyteen tuulista meri-ilmaa ja tunnet kuinka lintujen pesimäpaikat karujen kallioiden koloissa, tuulessa taipuvat kalliokasvit ja kaislikossa polskiva hauki virtaavat sisällesi hiljaisuuden myrskyssä.

Elämää vuoden kierrossa

waves

Keväällä saapuvat muuttolinnut. Ne lentävät päällekkäin monessa kerroksessa. Meri on vielä viileä ja ilmassa on alkavan elämän tuoksu. Tuulet puhaltavat sulaneen selän yllä ja kalliokasvit nostavat ensimmäisiä versojaan.

Skinnarsin mäellä seisoo Österbyggen juhannussalko. Sinäkin voit tulla punomaan seppeleitä juhannusaattona salkoon sidottaviksi yhdessä muiden paikallisten, mökkiläisten ja turistien kanssa. Kun salko nousee ja lippu nousee niin laulamme maakuntalaulun.

juhannussalko
anadem

Ahvenanmaa on kuuluisa lukemattomista kasveistaan. Herkät, pienet kalliokasvit ja villikukat punotaan juhannuksena seppeleiksi päähän ja sidotaan kimpuksi tyynyn alle.

Skinnarsin alue on neljä hehtaaria. Talot on rakennettu myrskyiltä suojaan rinteiden harjan taakse ja rantaan on matkaa puoli kilometriä.

quad
pillow

Puumerkillä merkittiin Kökarissa muinoin verkot, verkonmerkit, silakkasaavit ja puiset morttelit. Joka tilalla oli oma merkkinsä. Ne on tässä kerätty yhteen kuvaan tyynyksi josta löytyy myös Skinnarsin merkki.

Niin saaristossa kuin Skinnarsissa kaikki vanha käytetään uudellen. Uppotukit ovat säänkestävää rakennusmateriaalia. Tätä rannassa olevaa vajaa on korjattu mereen uponeilla vanhoilla veneen laudoilla.

log_cabin
skinnars_sivuille-1
Kuva Bernt Balkh

Syksy tuo taivaalle syvän sametinsinisen värin. Astronomit ja muut tähtien harrastajat ilmaantuvat saarelle. Taivasta aukeaa paljon saaren matalan muodon ja vähäisen puuston vuoksi.

Ilmastonmuutoksesta johtuen luonto kasvaa reheväksi ja jotta se säilyttäisi ilmeensä ihmisen täytyy sitä karsia. Kesällä kuiva heinä syttyy helposti joten risut poltetaan talvella.

fire
fisherman_winter-1

Talvikalastus, pilkkiminen, retkiluistelu ja jään päällä hiihto, ovat Kökarin talvisia harrastuksia.

Kun aurinko sulattaa lumet katoilta ilmaantuvat jälleen linnut ja lintubongarit torneihinsa.

birdwatching_tower_5
Kuva Marita Markkanen
Merimaisema_SE_
Kuva Saara Ekström

Kevät vie jään merestä, tuo muuttolintujen pesimäpuuhat ja hauen kudun.

Leikkaamme ruohon lyhyeksi mökkien ympäriltä pitääksemme punkit loitolla. Korkeassa heinässä on syytä käyttää pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Ruohonleikkuu
Kuva Minna Hirvelä
Skinnars values