Skinnars är full av aktiviteter

När du firar din semester i Skinnars kan du använda Skinnars cyklar, elcyklar, roddbåt, motorbåt, kajak, den lilla frisbeegolfbanan, simstranden och bastun. Du kan fiska utan fiskekort i Skinnars fiskevatten och göra en picknic till yttre skärgårdens fiskestuga för att fika och äta pannkakor.

Fiskevattnen

fishery

Kartan över fiskevattnen som hör till Skinnars visar platserna där du kan fiska medan du övernattar hos oss. Var väldigt noga med områdena – grannen har sina egna. Områdena är österut, man orkar ro till det närmaste. Det tar 20 minuter att köra långsamt med båten till området längre ut. Vattnen är ytterst steniga – var försiktig.

Fiskestugan ligger nära Nasskär. För att komma dit måste man köra över en stor fjärd. Till stugans utrustning hör en gasspis, torra kläder, vatten och makaroni.

Letut-1
Foto Minna Hirvelä
cabin

Fiskestugan ger goda möjligheter till fågelskådning.

Om man övernattar i fiskestugan på hösten kan man titta på världens klaraste stjärnhimmel.

Mukit
Foto Minna Hirvelä

Fågelskådning

skerry

Fågelskådning i yttre skärgården. Kökar är tack vare sina många holmar och sitt läge ett utmärkt mål för fågelskådare. På våren och hösten går fåglarnas migrationsstråk över holmarna och fåglarna kan stanna för att vila på mossen för att äta. Du kan lätt se en havsörn också från gården på Skinnars.

Vi har byggt om fågeltornet på Skinnars och senare skyddat väggarna från vinden.

hill
reeds

Från Skinnars backe man kan se väldigt långt över havet och holmarna. I strandvassen man kan skåda fåglar på nära håll.

Invigning av Baltic Wings fågeltorn på Skinnars backe.

Lintutorni_1
Foto Marita Markkanen
Skinnarsiin_Avajaiset_laaja
Foto Marita Markkanen
Skinnars_merkki

Vårt fågeltorn är en del av EU:s Baltic Wings fågelskådningsprojekt på Kökar.

Baltic_Wings_logo

Att plocka bär

Naturen i Kökar är rik på många sätt.

Foto Minna Hirvelä
Foto Minna Hirvelä
Foto Minna Hirvelä
Foto Minna Hirvelä

Frisbeegolf

En nyligen öppnad frisbeegolfbana med tolv korgar startar från Aplagårdens terrass.

Aplagård_2
Foto Siv Blomsterlund
Kökar_DiscGolfPark

Den ger en utomordentligt fin möjlighet att röra på sig och se Kökars otroliga vyer. Den gamla sjöbottnen ger en omväxlande och jämn terräng där man kan lära sig m vindarnas rörelser i ren havsluft.

För att använda

electric_bike

Du kan använda våra cyklar under den tid du stannar hos oss. Vi har både elcyklar och vanliga cyklar. Du kan ladda cykeln från din egen stuga och åka för att titta på sevärdheter runt ön med den. Du klarar dig utan bil hos oss och semestern blir miljövänligare.

Vår en persons kajak erbjuder goda möjligheter att röra sig vid vattnet då havet är lugn och tyst i sommarhettan.

kayaker
onboard

Man kan komma fram till de närmaste fiskevattnen också med roddbåt. Användning av motorbåten förutsätter separat överenskommelse, och då måste man röra sig till sjöss ytterst försiktigt.

Vår frisbeegolfbana har för tillfället bara fem korgar, men vi försöker växa. Om du är intresserad av en större bana, fråga i förväg, vi kanske har fått mera…

frisbeegolf
buckets

En elbastu med naturstensväggar finns i stenladugårdens nedre våning. Utanför säsongen du kan också bada i en vedbastu i tegelhuset Ejderns nedre våning.

Himmeln

sunset

På grund av den låga terrängen och trädlösheten har Kökar en väldigt vid himmel. Det är ett av de områden i världen där det syns minst ljusföroreningar. Därför erbjuder Skinnars strålande möjligheter att titta på stjärnor och ljusfenomen.

Kökars himmel är inte fantastisk endast på natten. Också på morgonen och kvällen du kan se otroliga molnformationer samt soluppgångar och solnedgångar.

cloudy_sky_
snow

Med vintern kommer pudersnön till Skinnars. Landskapet blir vackert på ett annat sätt. När havet är täckt av is är stränderna populära bland skridskoåkare och skidare, men man bör akta sig för sprickor i isen.

Inte endast i början av maj såsom på denna bild, utan också under andra årstider då vädret kallnar dyker norrsken upp på himlen. Stugorna ser ut som spökhus under de flammande eldarna.

Revontulet_korj
Skinnars values