Cottage_summer

Stugor

Det största antal personer som övernattat på Skinnars är i samband med ett bröllop, då alla 44 bröllopsdeltagare väl rymdes in i stugorna, åt, sov och rengjorde sig. Sex personer till hade man kanske ännu kunnat få att rymmas med, men då hade Skinnars varit fullpackad.

Övernattning på Skinnars kan reserveras antingen per e-post: anja.salmi@gmail.com eller från telefonnumret +358 50 3394656.

Skinnars_merkki

Gamla huvudbyggnaden eller Fiskarstugan

house_1

Våra priser:

Vi hyr ut Fiskarstugan under sommartiden 15.6.-15.8. enbart för hela veckor, från lördag till lördag. Priset är 90 euro per dygn, alltså 630 euro per vecka.

Under övriga tider är kortaste uthyrningstid fyra dygn: 15.8.-15.10. och 15.3.-15.6. 90 euro per dygn, alltså 360 euro.

15.10.-15.3. veckohyran är 420 euro och kortaste uthyrningstid fyra dygn alltså 280 euro.

Vi har renoverat den gamla huvudbyggnaden till en stämningsfull stuga, i enlighet med gamla ritningar. Vi har bevarat och renoverat gamla möbler, dekorationsföremål och tavlor, och på det sättet strävat att uppnå en gångna tiders atmosfär utan att pruta på moderna bekvämligheter.

furniture
terrace_1

Huset har två skilda sovrum, två farstur, en storstuga med kök, en stor terrass och rikligt med förrådsutrymmen: garderob, städskåp och två skilda skåp.
Farstun har ett sällskapsutrymme med läslampor och länstolar.

Huset har egen Wifi.

Fönstren är försedda med rullgardiner som skyddar mot solljus.

Huset har renoverats så att det är vinterbonat. Det har värme-element, luftvärmepump, varmvattensboiler och i sovrummen isolerande vinylkork som golvmaterial. Huset är kopplat till kommunal vattenförsörjning.

kitchen_2
bedroom_2

I det större sovrummet finns en dubbelsäng, en utdragbar bäddsoffa som blir säng för två personer och en barnsäng som kan förlängas till 160 cm:s längd. Dubbelsängen har resårmadrasser och barnsängen superlonmadrass.

I det mindre sovrummet finns det två skilda sängar.

I storstugan finns det en utdragbar träsoffa med nya, fina superlonmadrasser.

chest
kitchen_4

Maximalt sju personer kan övernatta i huset. En bra lösning kan också vara, att större grupper hyr både huset och en del av småstugorna, och kombinerar dem så, att t.ex. ungdomarna sover i småstugorna, eller så att gästparet får egen ro genom att övernatta i den dubbelsäng som finns i en av småstugorna.

Köket i huvudbyggnaden är väl utrustat: kyl/frys-kombiskåp, diskmaskin, tvättmaskin, diskho, torkskåp samt kastruller, matservis och -bestick.

Huset har en toalett och en dusch.

kitchen_1
shower_1

Bastu finns det i ladugårdens servicebyggnad, som alla gäster får använda. I servicebyggnaden finns det också mera duschar och toaletter som kan användas ifall det bland gästerna finns sådana som övernattar i småstugorna.

I husets städskåp finns det en dammsugare och andra städtillbehör.

Gästerna ska ha med sig egna lakan och handdukar. Ifall dessa av någon anledning fattas, kan man på Skinnars till självkostnadspris köpa ett set med nya lakan och handduk. I detta fall kan gästerna vid avresan ta med sig dessa lakan och handdukar.

På vinden finns ett sovrum som vi inte har renoverat än. Trapporna till övre våningen är i farstun, och de är försedda med en barnport.

Terrassen är stor och mångformad. Sommartid finns där gott om plats, t.ex. kan ett matbord placeras i ett hörn skyddat för vinden, och dessutom ryms där en gasgrill. Då blir det ännu kvar rikligt med utrymme på terrassen, så man kan sitta till exempel vid ett glas vin och betrakta Kökars karga natur.

terrace_2

”Snygg och trivsam liten stuga. Pris-kvalitetsförhållandet var utmärkt. De allmänna utrymmena fyllde våra behov. Anja är en väldigt trevlig och hjälpsam värdinna. Fridfull omgivning.”
– Milla, gäst genom Airbnb

Skinnars_merkki

De små campingstugorna

cottage_4

Våra priser:

Småstugorna hyrs ut för 30 euro per dygn per person eller 180 euro per vecka per stuga. Det finns plats för 2 vuxna i en stuga. Vi hyr ut de små campingstugorna sommartid 15.6-15.8. Under övriga tider 15.4.-15.6. och 15.8.-15.10. hyr vi ut de små campingstugorna endast för grupper. Då fungerar tegelhuset Ejdern som servicebyggnad.

På tomten finns åtta små campingstugor. Vi har renoverat sju av dem så att de kan användas för övernattning.

Varje stuga har sin egen liten kylskåp och fläkt.

doorway_cottage
bed_2

I stugorna finns en bred brits längs med väggarna, och på den finns två separata madrasser. En av stugorna har en dubbelsäng, och två av dem har en säng för tre.

I stugorna finns två stolar och ett bord på hjul, som är lätt att flytta. Fönstren har rullgardiner som stänger ut ljuset.
Dessutom finns det två klädstänger med klädhängare, en spegel, små förvaringslådor och ett värme-element, vägglampor och eluttag.

room_2
bedroom_6

Gästerna ska ha med sig egna lakan och handdukar. Ifall dessa av någon anledning fattas, kan man på Skinnars till självkostnadspris köpa ett set med nya lakan och handduk. I detta fall kan gästerna vid avresan ta med sig dessa lakan och handdukar.

Under britsarna finns det två draglådor där man kan förvara sitt bagage. Under britsarna finns det också förvaringslådor med lock. I dessa lådor finns kuddar, täcken och madrasskydd. En del av lådorna är tomma, och de kan användas för förvaring.

bed_1
Korituolit

Stugornas stomme är av timmerstock. Handdukar kan gästerna torka på klädstrecket som finns på stugornas terrass.

Den gamla stenladugården i närheten fungerar som servicehus för småstugorna. Den har ombyggts så, att där finns ett kök med spis och kylskåp. I ladugården finns också två toaletter, två duschar och en bastu.

Pikkumökit_kivnavetta_omenapuu

”Allt gick enligt planerna, stället var snyggt och i enlighet med beskrivningen. Värdparet var väldigt gästvänligt och de ordnade bland annat skjuts till hamnen och tillbaka. Jag rekommenderar!”
– Katri, gäst genom Airbnb

Skinnars_merkki

Stenladugården

house_6

Våra priser:

De två rummen i stenladugårdens övre våning hyr vi ut under sommartiden 1.5.-30.9. Priset är 180 euro per vecka.

Den gamla stenladugården har fått en helt ny användning. Erik har i sin tid renoverat den till ett servicehus för de små campingstugorna och ’unplugged’ -stugorna. Den här ytterst fina gamla byggnaden har två våningar:

I nedre våningen finns kök, två duschar, toalett, bastu och en stor danssal eller mötessal med väggar av natursten.

I övre våningen har gavelväggarna ersatts med stora väggar av glas som låter dagsljuset filtreras genom hela ladugårdsvinden.

house_3
table_1

Ladugårdsvinden är ett stort enhetligt utrymme. Där har det bland annat firats bröllop. Vid de långa borden ryms 70 personer att äta. Vid en av väggarna finns en diskbänk, vattenkran, spis och kylskåp.

Tillsammans med “danssalen” som finns i nedre våningen ger ladugårdsvinden flexibla och exotiska möjligheter att ordna olika slags möten eller sammankomster.

performer_1
stil_life_1

Ladugårdsvinden erbjuder också utmärkta möjligheter till att ordna konstutställningar tack vare dagsljuset som lyser igenom hela våningen.

På ladugårdsvinden det finns två övernattningsutrymmen. Där det finns plats åt 8-10 personer att övernatta. Där finns också en rymlig toalett och vattenkran.

house_5
flowers_1a

En trappa går ner till köket i nedre våningen. Där kan de som övernattar på vinden laga mat åt sig och utnyttja också de övriga bekvämligheter som finns i servicehuset.

Skinnars_merkki

‘Unplugged’ -stugorna

Valkoinen_talo

Våra priser:

‘Unplugged’ -stugorna hyr vi ut under sommartiden 1.5.-30.9. Priset är 180 euro per vecka.

På Skinnars backe står tre stugor från 1960-talet. Dessa kommer vi att renovera allra sist. De har väldigt vacker utsikt men de är i mycket anspråkslöst skick.

Två av dem har elektricitet, spis och kylskåp. Toalett och tvättmöjligheter finns i stenladugården, liksom också möjlighet till mera krävande matlagning.

kitchen_3
cottage_1

Den gråa stugan har nu gasspis, gaskylskåp och nya solpaneler och man får nu ström till mobil och dator från USB-kopplingen.

För den här stugan finns utedass, men också i service byggnaden där toaletter är också användbara.

Fotokonstnären Saara Ekström har till den gråa stugan donerat kakelplattor som hon målat för utställningen Ars Fennica 2002.

IMG_4689_muokattu
room_1

Allt som allt 13 personer ryms att övernatta i ’unplugged’ -stugorna.

Den röda stugan.

cottage_2-900x675-1

Reserveringar per e-post anja.salmi@gmail.com eller per telefon +358 50 3394656.

Skinnars values